Sivut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Rahi ystävälleTrikookuteesta valmistettu rahi ystävälle. Tämä ohje on hyvin yksin kertainen;

Aloitus normaalisti ympyrää virkaten. Kun halkaisija on halutun kokoinen, aloitetaan silmukan etureunasta virkkaamalla "nostamaan" reunoja. Tätä jatketaan, kunnes rahin korkeus on sopiva.


Seuraavaksi virkataan toinen ympyrän muotoinen kappale, samoin kuin työtä aloittaessa. Sitten vain "kansi" kiinni ja täytteet sisälle. Itse laitoin normaaleja tyynyn sisuksia ja Bauhausista hankittua Softista. Loppuun päätellään kaikki langat.
Virkkasin vielä pienen korin S:n mukaan, toivottavasti oot tykännyt :)
13 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo rahi!! Saisko sulta tilata sellasen ja paljon maksais? :)) Täällä yövuorossa selailen sun blogia ja meinaa työt jäädä tekemättä ;) niin ihania juttuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, vastasin sinulle mailiin, kiva kuulla että tykkäät! :)

   Poista
 2. Hei. Paljonko sulla meni kudetta tähän? :) Aivan upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti en muista tarkalleen paljon kudetta meni, useampi kilo varmastikin =)

   Poista
 3. Mietin vain, et riittäköhän 3 kiloa? 😊 Noh, kokkeilemalla se selvii.. Onko sulla tarkempaa ohjetta tähän? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että riittää.. Ensiksi teet pyöreän muotoisen kappaleen(haluamasi kokoisen). Sen jälkeen toisen kappaleen, josta sitten "nostat" reunat. Virkkaa reunoja niin paljon kuin haluat rahille korkeutta. Lopuksi täytteet sisään ja yhdistä kappaleet :) toiv sait ohjeesta jotain selvää

   Poista
 4. Kyllä sain, kiitos :) Eilen jo alottelinki tekeen ja kantta vaille valmis. Oho, tulipa mun edelliseen kommenttiin kysymysmerkkejä :D Piti olla hymiöitä.. Mut kiitos vastauksista :)

  VastaaPoista
 5. Hei voitko mitenkään neuvoa miten tota reunaa ruetaan 'nostamaan' oon yrittäny etsiä netistä mutta en jostain syystä löydä selkeää ohjetta miten sitä ruetaan nostamaan!

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Ompa hieno! :) Kysyin samaa kuin joku muu ennestään, mitä tuo reunan "nostaminen" tapahtuu? tarkoitatko vain lopettamalla silmukoiden lisäämisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon tosi huono selittämään näitä :D Mutta siis, periaatteessa lopetan silmukoiden lisäämisen. Ensiksi teet pyöreän kappaleen ja jatkat sitä haluamasi verran. Sen jälkeen voit joko
   A) Päättää silmukat ja aloittaa uuden,"nostavan" kierroksen. Eli virkatun ympyrän uloimmista silmukoista alatkin virkkaamaan ns. ylöspäin(Toivotonta tää mun selitys :D)
   tai B) Kun virkatun ympyrän koko on oikea,et päättele lankaa vaan teet saman kuin kohdassa A, eli uloimmista silmukoista ylöspäin.
   Ps. Tämä "nostamisen"ohje toimii samalla tavalla kuin normaalin korin virkkaaminen.
   Toivottavasti tästä oli edes vähän apua :)

   Poista
 8. Moi, onkohan tässä käytetty ainoastaan tuplapylväitä, vai miten?

  VastaaPoista
 9. Hei, upea rahi! Miten liitit "kannen" kiinni? Ompelitko?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)