Sivut

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

DIY köyhän miehen hopea


Heippa kaikille! Jälleen kerran lisään tänne yhden DIY jutun ja lisää on tulossa. Pää on täynnä kaikenlaisia ideoita, joita haluan kokeilla. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä, onhan tämä blogi saanut alkunsakin erilaisten käsitöiden inspiroimana. 

Vuorossa on siis "köyhän miehen hopean" valmistus lasipinnalle, jonka ohjeen löysin muinoin netistä TÄÄLTÄ. Ohje ja tekniikka ovat hyvin yksinkertaisia, eikä tähän hopeaan kulu suuria summia.
Ajattelin käyttää näissä kokeiluissani jo kaapista löytyvää krominväristä spraymaalia, mikä ei kyllä osoittautunut parhaaksi mahdolliseksi valinnaksi. Uskoisin, että ihan hopeinen spray olisi sopivampi tähän, eikä se ole väriltään niin "vahva."

Kaikki mitä tähän tarvitset, on suihkepullo, vettä, väkiviinaetikkaa, spraymaalia, sekä tietenkin lasisen astian tms, johon haluat uuden pinnan.


Ensiksi valmistat suihkepulloon seoksen, jossa puolet on väkiviinaetikkaa ja puolet vettä. Suihkuta lasiastia kauttaaltaan tällä seoksella. Tämän jälkeen maalaa päälle spraymaalilla ja "riko" ilmakuplat pyyhkeellä. Kuvissa olevan toisen astian pinnalle jätin osan ilmakuplista rikkomatta, ja näin pinta näyttää hieman erilaiselta. Eikö olekin helppoa! :)

15 kommenttia:

 1. No tämähän on ihan kokeilemisen arvoinen juttu :)

  VastaaPoista
 2. Voi, miten kiva kokeilu<3 Tämä köyhän miehen hopea DIY on itsellänikin joskus suunnitteilla, mutta olin ihan unohtanut koko jutun. Hyvä, kun muistutit...se pääsee jonotuslistalle betonitöiden ym. projektien seuraksi:D (lue: saa nähdä saanko ikinä aikaiseksi...)
  Iloa viikkoosi<3

  VastaaPoista
 3. Onpas helppo ohje :) Kiitos, tätä pitääkin muistaa kokeilla <3 Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Todella kiva idea! Aion kokeilla, tuunattavaa nimittäin löytyy. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Oi, kiitos tästä kivasta ohjeesta! Aion kyllä kokeilla :)

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno idea, pitää kylä testata.

  katja
  http://willalemmelle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea! :) Ihanat hopeiset astiat. Tätä pitää itsekin kokeilla. Kiitos ohjeesta. :)

  VastaaPoista
 8. Huippu idea! :) Messinki on köyhän kultaa ja nyt vielä saan hopeaakin tehdä itse! Kiitos vinkistäsi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)