Sivut

perjantai 22. toukokuuta 2015

DIY vanhan näköinen jakkara


Tälläkertaa kokeilussa oli jo kauan himoittu JDL:n kalkkimaali. Olen kuullut näistä maaleista paljon positiivista ja nyt voin ehdottomasti itsekin suositella tätä muille! 
Hankin pienen (100 ml) purkin maalia, jolla näin alkuun kokeilin minkälaista jälkeä sillä saa aikaan. Työhön kului maalia vajaa purkillinen ja se tosiaan oli riittoisaa.Väriksi valitsin Natural whiten. 

Kokeiluun pääsi viime kesänä hankittu Jyskin pieni, puinen jakkara, joka oli meillä käytössä remontin ajan. Jakkara tosiaan oli huonokuntoinen ja pinta oli todella kärsinyt ja likainen. Hion pinnan kevyesti ja aloitin maalaamisen, joka osoittautuikin yllättävän helpoksi. Alkuun kylläkin ihmettelin maalin koostumusta, tuntui todella vetiseltä. Kuivumisen jälkeen maalasin jakkaran toiseen kertaan. Ihanaa jälkeä syntyi! 


Ylemmästä kuvasta näkee jakkaran alkuperäisen värin.


Toisen maalikerroksen kuivuttua täysin, halusin pinnan näyttävän hieman rosoisemmalta. Puukolla sitten "kulutin" pintaa niin, että jakkara näyttää vanhalta ja kuluneelta. Totta puhuen saatoin tehdä kanteen hieman liikaakin tuota, voi olla että hieman korjaan jälkeä :D 

Mitä mieltä te olette tästä?Itse tykkään ehdottomasti enemmän nyt kuin alkuperäisestä.
Ja loppuun mainittakoon, Nana on edelleen hyvin rauhallinen, eikä pennuista ole tietoakaan.. Raastavaa odottelua..
Kauniita unia kaikille!

15 kommenttia:

 1. Vau! :) Upea muutos jakkaralle :)

  VastaaPoista
 2. Wau! Todella upea muutos ja kyllä kannatti :))

  VastaaPoista
 3. Ihana lukea sun kokemuksia tästä tuotteesta. Mun pitäisi nimittäin maalata 3 tuolia ja tuo kalkkimaali olisi paras vaihtoehto, koska en jaksa alkaa hiomaan koko entistä maalikerrosta pois, maalaamaan varmaan pariin otteeseen ja sitten lakkaamaan. Mistä sä olet ostanut tuon maalin? Olen kysellyt parista liikkeestä, mutta heillä ei ole ollut sitä valikoimissa. Pitääkö se vain suosiolla tilata netistä :)

  VastaaPoista
 4. Jakkarasta tuli hieno! Mullakin on tehnyt mieli testata tuota kalkkimaalia, kun olen myös kuulluut siitä paljon hyvää.

  VastaaPoista
 5. Tosi onnistunut tuunaus. Juuri tuota maalia en ole kokeillut, mutta vastaava suomalainen Country French-maali on tuttua. Ilmeisesti on aika samanlainen mattapinta. Jakkarasta tuli kyllä niin soma<3

  VastaaPoista
 6. Jakkarasta tuli tosi kaunis! Hyvä idea! Jos vaikka joskus innostuisi tekemään jotain vastaavaa... :)

  VastaaPoista
 7. Tulipa jakkarasta kaunis eikä mielestäni ole yhtään liikaa puukkoa vaan juuri hyvä noin:)

  VastaaPoista
 8. Onnistunut muutos kyllä eikä tarvitse mitään muuta enää <3 Mullakin odottelee muutama tuollainen maalipurkki testausta. Oon säästelly niitä kun en oo raskinu käyttää niitä mihin tahansa ;)

  VastaaPoista
 9. Ihana!! <3. Mulla odottelee yksi iso kaappi maalausta ja olen ajatellut sen näillä maaleilla maalata. Tuliko pinnasta nihkeä vai sellainen sileä?. Entä onko helppo pyyhkiä ja pitää puhtaana?.

  VastaaPoista
 10. Wau miten ihana <3 Minäkin taidan kokeilla tuota maalia :) Tsemiä raastavaan odotukseen ja mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 11. Mahtavan näköinen jakkara tuli! :)

  VastaaPoista
 12. Jakkara vanheni ihan silmissä :)
  Heti aloin katsella ympärilleni, että mitähän maalaisi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)